Genel

Mutlu Olmanız için Vazgeçmeniz Gereken 13 alışkanlık

Dünyada var olma alışkanlıklarınız nelerdir?

Ne demek istediğimi biliyorsun, sürekli düşündüğün şeyler neler, genellikle yaptığın hareketler, kendini ve başkalarını nasıl gördüğün.

Bunu hiç gerçekten düşünmediyseniz… işte size şans. 

Bir yıla daha girmek üzereyiz ve eğer bu 13 dünya alışkanlığından herhangi birine sahipseniz, onlardan vazgeçmenin zamanı geldi. 

Bu şekilde, daha az stres ve ıstırap ve daha fazla mutlulukla bir yıla gireceksiniz… ve yepyeni, güzel bir kadere doğru gidelim.

Şununla başlayalım:

1 ) Kendinden şüphe duymaktan vazgeç.

Tüm işaretler başarıya işaret ederken bile, güvensizlik hayallerinizi kolayca öldürebilir. Aslında, (özellikle başarılı insanlarda) o kadar yaygındır ki, Sahtekarlık Sendromu olarak bilinen tamamen gelişmiş bir durumdur.

Bu kötü alışkanlığı kırmaya başlamak için: Becerilerinizin, yeteneklerinizin ve başarılarınızın bir listesini oluşturun. Listeyi düzenli olarak okuyun ve kendinizden şüphe duyduğunuzda, “yeterince iyi” olmanızın tüm nedenlerini kendinize hatırlatın.

2 ) Karşılaştırmayı bırakın.

Kendinizi başkalarıyla karşılaştırma alışkanlığınız varsa, ki çoğumuz öyleyiz, durmanın zamanı geldi. Her zaman önünüzde birileri olacaktır ama hayat oyunu bir maratondur, kısa mesafe koşusu değil.

Meslektaşlarınızın sizden daha iyi durumda olduğunu düşündüğünüz için kendinizi kötü hissediyorsanız veya onların başarısızlıklarına dayanarak kendinizi geliştiriyorsanız, her ikisi de verimsizdir ve kendi kendine zarar verme potansiyeline sahiptir.

3 ) Savunmacı olmaktan vazgeçin.

Geri bildirim ve eleştiri almayı seviyorsanız elinizi kaldırın .

Kimse yok ?

Tamam, belki eleştiri duymak hepimiz için biraz zor olabilir. Ancak, daha başarılı olmak için bu gerekli. Ve radikal bir şekilde başarılı olmak için geri bildirim istemeye bile başlamanız gerekebilir .

4 ) Her Şeyi Fazla Düşünmekten Vazgeçin

Çoğumuz sürekli endişeleniriz. Endişelenecek belirli bir şeyimiz yoksa, büyük olasılıkla bir şeyler yaratacağız. Daha da kötüsü, zihnimiz endişelenecek “gerçek” bir şeye sahip olmak için bilinçsizce zor bir sorun veya durum yaratabilir.

Endişe, içindeki mutluluğu emer. Endişelenmenin komik yanı, kendimize tüm bu zihinsel kaygı ve stresi yaşatmanın sorunumuzun sonucunu değiştirmeyecek olması, dolayısıyla gereksiz yere endişeleniyor olmamız.

5 ) Her şey hakkında endişelenmek.

Endişe, gelmiş geçmiş en büyük mutluluk avcısıdır. Endişe tüm dikkatinizi çalar ve bir problem üzerinde çalıştığınız yanılsamasını yaratırken, öyle değil. Van Wilder’ın dediği gibi, “Endişe sallanan bir sandalye gibidir. Size yapacak bir şey verir ama sizi hiçbir yere götürmez.”

İnsanlar her türlü nedenden dolayı endişelenirler: gerçeklikten kaçmak, bilinmeyenden korkmak, değişime direnç göstermek, özgüven eksikliği vs.

Endişeye son vermek, diğer her şey gibi pratik gerektirir; bunu ne kadar çok yaparsanız, artık düşüncelerinizi kontrol edemediğinizi ve onların sizi kontrol ettiğini fark etmede o kadar iyi olursunuz.

6 ) Sürekli, kasıtlı, insanları memnun etmekten vazgeçin.

Sanılanın aksine sizden gelen her talebe “evet” demek hoş değil. İlk olarak, sizin için hoş değil çünkü sizi duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak bitkin bırakabilir. İkincisi, diğer kişiye karşı hoş değildir, çünkü bu, onları, sizin zamanınız, enerjiniz ve diğer ihtiyaçlarınız olduğunu düşünmeleri için yanıltır.Siz istemediğinizde, onların istediklerini yapmak için mevcut kaynaklar.

Genellikle başkalarının görevlerini kendi pahasına yapan insanlar, düşük öz saygıya ve yüksek düzeyde mutsuzluğa sahiptir. Kendilerini değerli hissetmek için başkalarının onayına ihtiyaç duyarlar.

İnsanları memnun eden davranışlarla mücadele etmek için “hayır” demeyi öğrenin. Çoğu zaman bir başkasına “hayır” dediğin zaman, aslında KENDİNE “evet” diyorsun .

7 ) Ertelemekten Vazgeçin.

Erteleme durgunluktur. Bunu söylemenin başka yolu yok. Ertelediğinizde, hayatınızda iyi olan hiçbir şey olmuyor.

Her türlü nedenden dolayı erteleriz. Sonuçtan korktuğumuzda, görevi nasıl tamamlayacağımızdan emin değiliz ve canımız harekete geçmek istemediğinde.

Ve mesele şu ki, görevin ne kadar uzun veya ne kadar zor olacağı konusunda endişelenerek kendimizi kızdırmak için onu yapmaktan daha fazla zaman harcıyoruz. Çoğu zaman, görevinize yeni başlarsanız, onu ne kadar kolay başarabileceğinize hoş bir şekilde şaşıracaksınız.

8 ) Düzensizlik ve tembellik.

Bir günde istediğimiz her şeyi başarmak için yeterli saat olmadığından şikayet ederiz, yine de tembelliğimiz bizi çoğu zaman boşa giden birçok saati düzensizliğe götürür. Dağınık bir masayı, tezgâhı, dolabı veya zihni ayıklamak için gereken disiplin zaman alır. Organize olmak bir alışkanlıktır. Ofis masanız veya hatta kalktıktan sonra yatağınızı yapmak gibi küçük bir şeyle başlayın

9 ) Her şeyden korkmak.

Korku, hayatımızda ilerleyemememizin en büyük nedenlerinden biridir. Başarısız olma korkusu ve başarma korkusu. Bilinmeyenin korkusu. Korku korkusu. Yaşadığımız sürece, bir dereceye kadar korkuya eğilimliyiz. İronik bir şekilde, canlı hissetmek için bu korkuyu eylemle yenmeliyiz.

10 ) En kötüsünü düşünmekten vazgeçin

Çoğu zaman hayattaki en kötü durum senaryosuna gideriz – daha fazla endişe ve stres yaratma pahasına bile olsa.   Ben o kişiydim.   En kötüsünü varsayarsam, o zaman olduğunda şaşırmayacağımı düşündüm.

Bu, sevgililer, yaşamanın bir yolu değil. Eğer bu sizseniz, neden bu olma alışkanlığından vazgeçmek için bana katılmıyorsunuz ve bir şeyi varsayacaksak, neden en kötüsü yerine en iyisini varsaymayalım diye birlikte karar verelim. 

Gerçekten yaşamak istediğiniz hayattan sadece bir varsayım uzaktasınız.

11 ) İstemekten vazgeçin

Kulağa garip geldiğini biliyorum ama inanın bana bir şeyi istemenin sorunu, onun bir eksiklik enerjisinden gelmesidir.   Ve hepimiz biliyoruz ki enerjimize uygun olanı hayatımıza çekiyoruz. 

Bunun yerine sonu aklınızda tutarak başlamaya istekli olun. 

O harika ilişkiyi istemeyi bırak, daha zengin olmayı istemeyi bırak, o yeni evi ya da yeni arabayı istemeyi bırak.   Sadece istemeyi bırak.

Halihazırda bu şeylere sahip olmanın enerjisiyle yankılanmaya ve titreşmeye başlayın.   Bu enerji size fikirler ve içgörüler sağlayacak ve sizi yeni eylemlere itecektir.

12 ) Sınırlamaları tartışmaktan vazgeçin

Hepimiz hemen kabul edelim.   Bunu hepimiz yaptık.

Aman tanrım… bununla kendimizi ne kadar incittiğimiz ölçülemez. 

Neleri yapamayacağımızı, nelere sahip olamayacağımızı ve ne olamayacağımızı ne kadar tartışırsak, bu sınırlamalar bizi o kadar sahiplenir .

Unutmayın, fiziksel realitemizin dünyasının sınırları olabilir ama iç dünyamız sınırsızdır.   Ve yaşam deneyimimizdeki yaratıcı güç iç dünyamızdır. 

Düşündüğünden çok daha büyük olduğuna inanmaya başla… inançların sonunda gerçeklere dönüşecek.

13 ) Kontrol ihtiyacından vazgeçin

Bu hiç akıllıca değil.   Başkalarının ne düşündüğü veya yaptığı üzerinde hiçbir kontrolümüz yoktur. Bir durumun ne zaman ortaya çıkacağı üzerinde hiçbir kontrolümüz yoktur.

Yine de, üzerinde kesinlikle kontrolümüz olmayan şeyleri kontrol etmeye çalışmak için çok fazla zaman ve enerji harcıyoruz. Hiçbiri. 

Neden uğraşıyoruz merak ediyorum, bazen bırakın hayatımızdaki insanları, köpeğimizi bile kontrol edemiyoruz.

Ancak her şey kaybolmadı.   Çünkü hayatın en önemli unsuru üzerinde kontrolümüz var. Ve bu biziz.   sen ve ben

Olayları ve deneyimleri değiştirecek gerçek güç, bir şeylerin olmasını beklemek ya da bir şeylerin farklı olmasını istemek değil , içimizdeki güçle bağlantı kurmaktır.

Ve sonra hemen devam edin ve bu gücü, hayal edebileceğiniz en iyi koşulları kasten tezahür ettirmek için kullanın.

Bir yanıt yazın