Genel

Hızla uzaklaşmanız gereken 7 tip insan

Sosyal çevrenizdeki tüm insanların toplamı olduğunuz söylenir. Bu nedenle, destekleyici insanlarla çevrili olduğunuzda gelişecek ve etrafınızdakiler olumsuz olduğunda ruh sağlığınızın kötüleştiğini deneyimleyeceksiniz.

Bazen bazı insanların zehirli olduğunu biliyoruz ama onları hayatımızdan çıkarmakta zorlanıyoruz. Mesele şu ki, olumsuzlukları sonunda onlara yetişecek. Görüyorsunuz, etrafınızdakiler sürekli kaos yaratıyorsa, hiçbir meditasyon veya yoga size huzur vermez.

Çevremizdeki insanların bizi etkilediğini belirten çeşitli araştırmalar var. Görünüşe göre, etrafınız sizi aşağı çeken insanlarla çevriliyse, beyninizin en önemli parçası olan hipokampüsünüzü etkileyebilir.

Duygusal kargaşa yaşadığınızda üretkenliğinizin düştüğünü inkar edemezsiniz. Sonunda, sizi başarıdan uzaklaştırır. Bu sadece daha fazla ıstıraba ve hayal kırıklığına neden olur.

Toksikliği hayatınızdan çıkarmanın tek yolu ona neden olan insanlardan kurtulmaktır. 2023’e adım atmadan önce şu 7 çeşit insanı hayatınızdan çıkarın :  

1. Dedikoducu kızlar

Pekala, kabul edelim – önünüzde biri hakkında dırdır eden insanlar , başkalarıyla da sizi kötülüyor olabilir. Eh, dedikodu yapanların temel doğasıdır.

2. Olumsuzluğun Efendileri

Kimse hayatında olumsuzluk istemez. Peki, neden olumsuz olan insanlarla takılıyorsun ? Bu tür insanlar her zaman bardağın boş tarafını görürler ve hedefinize ulaşmanıza asla yardımcı olamazlar. Size her zaman yapmak istediğiniz şeyin olumsuz tarafını göstereceklerdir. Bu, diğerleri büyürken sizin durgunlaşmanıza neden olur.

3. Ağlayan bebekler

Onlar bu evrenin en büyük kurbanları. Ne yazık ki, bu insanlar kendi trajedileriyle meşgul oldukları için size hiçbir konuda destek veya tavsiyede bulunamayacaklar.

4. Tembel olanlar

Bu grubun herhangi bir tanıtıma ihtiyacı yok. Hayattaki çoğu fırsatı kaçıracaklar çünkü ‘henüz buna hazır değiller’. Hareketsizlikleri ve tembelliklerinden siz de etkilenmeden, yokuşlara koşun deriz. Senin peşinden gelmeyecekleri kesin.

5. Manipülatörler

Diplomasi bir özellik olabilir ama manipülatif olmak kesinlikle değildir. Manipülatif insanlar , sizi otobüsün altına atmak pahasına bile olsa, kendilerine fayda sağlayacak kararlar vermeden önce iki kez düşünmezler. En kötü yanı, eylemleri konusunda o kadar incelikli ve inandırıcı olmalarıdır ki, onları kolayca tanımlayamazsınız.

6. Yargılayıcı tipler

Bu insanlar ‘yapıcı eleştiri’ kavramına inanmıyorlar. Sizi tepeden tırnağa yargılarlar ve genellikle çok aşağılayıcı görünürler. Bu tür insanlar fikrinize pek saygı duymazlar ve sizi neyin doğru olduğuna inanmaya zorlamaya çalışırlar.

7. Kendini takıntılı olanlar

Tamamen ‘Ben, ben ve kendim’ ile ilgilenen insanlar, sorunlarınızla asla destekleyici olamaz ve hatta ilgilenemez. Genellikle çok ilgisizdirler. Bu nedenle, iyi bir dinleyici değiller ve başkalarını da umursamıyorlar.

Bir yanıt yazın