Turizm

Türkiye’nin en güzel 7 plajı

Patara, Kaş – ANTALYA

Denizin kenarında uçsuz bucaksız kumların üzerinde olmak istiyorsanız Patara sizin için doğru adres diyebiliriz. Burada kendinizi son derece özgür hissederek günlük koşturmacaların ve hatta zamanın dışına çıkabilirsiniz.

Bu kumsal tam 12 kilometre boyunca uzanıyor. Size de havlunuzu serip bu kumların üzerine uzanmak düşüyor. Buranın tadını çıkarmak için yapmanız gereken şey tabii ki bol bol yüzmek ve güneşlenmek. Ayrıca civardaki antik kenti, nehirleri ve lagünleri bir bir keşfetmeniz gerek!

Kabak, Fethiye – MUĞLA

Ölüdeniz’e 25 kilometre uzaklıktaki Kabak Koyu, başlı başına bir dünya gibi. Şimdiden söyleyelim ulaşması biraz zor. Fethiye’den Faralya aracına binerek yaklaşık 1 saatte Kabak Koyu’na inen tepeye varıyorsunuz. Sonrası ise biraz yürüyüş. Aslında burayı bu kadar güzel yapan şeylerden biri de bu:

Doğanın kucağında, her şeyden uzakta olma hissi. Kabak kumsallarını seçenler genelde doğa dostları ve yoga tutkunları. Koyu yeşil ağaçların arasında uzanan beyaz kumlar, pırıl pırıl parlayan turkuaz sular ve alabildiğine huzur.

İztuzu, Dalyan – MUĞLA

Çamla kaplı tepeleri ve altın sarısı kumlarıyla Caretta Caretta’ların gözdesi olan İztuzu Plajı’nın sizin de favoriniz olacağından eminiz. Buranın neden “Kaplumbağa Sahili” adıyla anıldığını kendi gözlerinizle göreceksiniz.

İztuzu Plajı yüzmek, güneşlenmek ve sörf yapmak için şahane! Dalyan Nehri’nin Akdeniz ile bir araya gelmesiyle oluşan bu ortam  ekolojik bir hazine. Bu kumsalda neredeyse hiçbir yapı bulunmuyor, bu durum sahilin doğal zenginliğini sürdürmesini sağlıyor. Ayrıca kaplumbağaların neslini korumak için yazın sadece sabah 8 ile akşam 8 arasında buraya giriş yapılmasına izin veriliyor.

Çıralı, Kemer – ANTALYA

Dağlar kollarını açmış ve Akdeniz’in masmavi sularını kucaklamış. Altın kumlarıyla gurur duyan Çıralı Plajı bu sevgiden nasibini almış. Doğada yaşamayı seven herkes burada! Bir tarafta güneşi selamlayan insanlar, bir tarafta sakin sakin yürüyen kaplumbağalar… Çıralı keyifli ve huzurlu günler yaşamak isteyenlerin rotası. Olimpos’un antik kalıntıları da tatilinize eşlik edecek bir dünya mirası.

Ölüdeniz, Fethiye – MUĞLA

Ege ile Akdeniz gibi iki büyüleyici denizi buluşturan Ölüdeniz belki de dünyanın en güzel yerlerinden biri.

Denizi o kadar canlı renklere sahip ki sanki gerçek değilmiş gibi hissettiriyor. Yemyeşil ağaçlarla kaplı dağlar denizin içlerine kadar uzanıyor.

Bu büyüleyici manzarayı en iyi şekilde değerlendirenlerse Babadağ’dan atlayan yamaç paraşütçüleri. Dünyaca ünlü Ölüdeniz’in üzerinde süzülmeyi, herkesin övgüyle bahsettiği manzarayı kuş bakışı seyretmeyi kim istemez ki!

Kleopatra Plajı, Alanya – ANTALYA

Toros Dağları’nın eteklerinde, kentin yanı başında eşine zor rastlanır bir güzellik duruyor. Kleopatra Plajı, beyaz kumları ve sığ sularıyla sizi yüzmeye ve eğlenmeye çağırıyor. Palmiyelerin selam durduğu plajda keyifle zaman geçirebilirsiniz. Kafelerin ve restoranların eşliğinde hem dinlenebilir hem de lezzetleri tadabilirsiniz. 

Ayrıca çeşit çeşit su sporları ve plaj oyunlarıyla tatilinize hareket katabilirsiniz.

Kaputaş Plajı, Kaş – ANTALYA

Tatilin başkenti Antalya’nın popüler bölgeleri Kaş’la Kalkan’ın buluşma noktasında etkileyici bir plaj bulunuyor. Kaputaş kumsalına ulaşmak için iki yüze yakın basamak inmeniz gerekiyor. Dik tepelerin arasında sıkışıp kalmış gibi duran bu muhteşem plajda gün doğumunu da gün batımını da izlemek harika.

Civarda deniz ürünleriyle gününüze lezzet katacak restoranlar da bulunuyor. Sakin bir denizde yüzmek ve güneşlenerek dinlenmek isteyenler bu plajda buluşuyor.

Bir yanıt yazın