Kişisel Bakım

Göz altı morarma nedenleri



GÖZ ALTI MORARMA NEDENLERİ

Alt göz kapağının altındaki deri çok hassas ve incedir, örneğin kollarda, yanaklarda veya vücudun diğer bölümlerinden daha incedir. Ayrıca, içinde çok sayıda küçük kılcal damar vardır. Kılcal damarların duvarlarının geçirgenliğinin ihlali morarmaya yol açar. Cilt ne kadar ince olursa, o kadar görünür olurlar. Bu nedenle göz altı torbaları sorunu kadınları daha çok ilgilendirmektedir.

GÖZ ALTI MORLUKLARI ÇEŞİTLİ NEDENLERLE ORTAYA ÇIKAR.

Ağır göz yorgunluğu

Bilgisayar başında uzun süre oturuyorsanız, tüm gün kağıtlarla çalışıyorsanız, ışığın yetersiz olduğu bir odada veya diğer olumsuz koşullarda çalışıyorsanız, göz altı morlukları sizi fazla bekletmez. Sonuçta, bu davranış sadece gözleri etkilemekle kalmaz (fotofobi, kuru göz sendromu, lakrimasyon vb. İçin hazırlıklı olun), aynı zamanda alt göz kapağındaki kılcal damarlarda kan durgunluğuna da neden olabilir. Sonuç olarak, parçalanırlar ve kırılırlar ve cilt koyu bir gölge alır.

Uyku eksikliği

Gözlerinizi sadece belirli bir iş değil, aynı zamanda uyku eksikliği de zorlayabilir. Gün boyunca göz yorgunluğundan kaçınsanız, ancak geceleri tamamen “iyileşmelerine” izin vermeseniz bile, etki aşırı yüklenme ile aynı olacaktır: kılcal damarlar patlayacak, koyu halkalar görünecektir. Tipik olarak, bu belirti sadece bir değil, birkaç uykusuz geceden sonra ortaya çıkar. Her şey kişinin yaşına ve vücudunun özelliklerine bağlı olmasına rağmen.

Oksijen eksikliği

Temiz havada nadiren kalmak, tüm vücut sistemlerini etkileyen oksijen açlığına yol açar.

Kötü alışkanlıklar

Bu hem yetersiz beslenme (yağlı, baharatlı yiyeceklerin kullanımı vb.) Hem de sık alkol kullanımı ve tabii ki sigara içme olabilir. Zehir vücuda girdiğinde kan dolaşımı bozulur: kılcal damarlar önce daralır, sonra hızla ve keskin bir şekilde geri genişler. Bu aşırı voltaj nedeniyle, sonunda patlarlar. Duvarların bütünlüğünün ihlali ve “çantaların” ortaya çıkmasının nedeni olur.

Yaş değişiklikleri

Yaşla birlikte cildin kalitesi değişir, deri altı yağ incelir ve kılcal damarları “gizlemeyi” bırakır. Sonuç, gözlerin altında koyu halkalardır.

Standart altı veya uygun olmayan kozmetikler

Herhangi bir kozmetik, cilt tipi, yaş ve diğer özellikler dikkate alınarak ayrı ayrı seçilmelidir. Bu faktörleri görmezden gelirseniz, çok geçmeden göz altı torbaları gibi hoş olmayan bir semptom ortaya çıkabilir. Ayrıca kremi sürerken cilde çok fazla bastırmamalısınız – bu nedenle kan damarları patlayabilir ve yatmadan önce makyajı çıkarmazsanız gözenekleri tıkar ve hücreler arası sıvı buharlaşmaz – sonuç olarak, “çantalar” da görünecektir.

ultraviyole

Güneş ışınları, solaryumdaki lambalar da deri altı yağ durumunu olumsuz etkiler. Güneş kremleri kullanılmalıdır.

Bazı ilaçlar almak

Aldığınız ilaçların yan etkilerini dikkatlice inceleyin – belki de göz altı morluklarına bu ilaçlar neden olur ve ilacı başka bir ilaçla değiştirmelisiniz.

Yanlış gözlük takmak

Gözlükler yanlış seçilirse gözlerde rahatsızlık oluşur, bu da göz kaslarında gerginliğe neden olur ve bunun sonucunda koyu halkalar oluşur. Bu durumda yetkili bir doktora başvurmalı ve gözlük reçetesini zamanında düzeltmelisiniz.

Yanlış takılmış kontakt lensler takmak

bir leke hissi veya benzer başka bir semptom varlığında hastalar gözlerini sık sık ovmaya başlar ve alt göz kapaklarının hassas kılcal damarlarına zarar verebilir. Bu durumda muayeneden sonra uygun kontakt lensleri seçecek bir optometristten randevu almanız gerekir.

GÖZ ALTI MORLUKLARINA HANGİ HASTALIKLAR NEDEN OLUR?

Göz altındaki koyu halkalar her zaman yanlış bir yaşam tarzını göstermez. Bazı durumlarda, bu, vücudun bir hastalığının, fonksiyonel bozuklukların, patolojik değişikliklerin bir belirtisidir.

NEDENLERİ OLABİLİR

Karaciğer ve böbrek hastalıkları

En az bir ek semptom fark ederseniz, bu hastalıklar hakkında konuşabilirsiniz: ciltte sarılık, idrar bozuklukları, mide ekşimesi, karında ağırlık, mide bulantısı ve kusma.

Metabolik bozukluklar, vitamin eksikliği

Bu durumlarda kan damarlarının ve kılcal damarların duvarlarının geçirgenliği bozulur ve sonuç göz altı halkalarıdır. Sadece koyu halkalar hastalık hakkında değil, aynı zamanda yorgunluk, ilgisizlik, uyuşukluk hakkında da konuşur.

Kardiyovasküler hastalıklar

Kardiyovasküler sistemdeki ihlallerin bir sonucu olarak, gözlerin altında halkalar ve maviler mümkündür. Ek semptomlar nefes darlığı, kalp ağrısı, baş dönmesi, kalp ritmi bozukluklarıdır.

Kronik yorgunluk

Genellikle aşağıdaki semptomlar eşlik eder: ruh hali değişimleri, iştahsızlık, sık soğuk algınlığı, kronik hastalıkların alevlenmesi, düşük performans, baş ağrıları, dengesiz uyku.

Endokrin bozuklukları, hormonal durumdaki değişiklikler

Baş dönmesi, artan kalp hızı, sinirlilik, uyku bozukluğu, artan terleme ile ifade edilirler.

Dermatolojik problemler

Sorun, yüz derisinin yetersiz hidrasyonu ile ilgili olabilir. Eşlik eden semptomlar: derinin soyulması, solgunluk, alt göz kapaklarının şişmesi.

Sadece bir doktor, bireysel bir konsültasyondan sonra doğru tedaviyi doğru bir şekilde belirleyebilir ve seçebilir.

GÖZ ALTINDAKİ MORLUKLARIN NEDENİ NASIL BULUNUR?

Göz altı morarmasının nedenini belirlemenin birkaç yolu vardır:

Onlara hangi semptomların eşlik ettiğini görün

Morarma ve hastalık arasındaki ilişki yukarıda açıklanmıştır.

Semptomun sıklığına ve zamanlamasına dikkat edin

Belki de alt göz kapağının altındaki morluklar uykusuz bir geceden sonra, bazı yiyecekleri yedikten sonra, bazı kozmetik ürünleri kullandıktan sonra ortaya çıkıyor veya her zaman size eşlik ediyor. İlk durumda, kendi başlarına ortadan kaldırılabilecek faktörlerden bahsediyoruz, ikincisinde doktora danışmadan ve tedavi önerilerini yapamazsınız.

Morlukların görünümünü değerlendirin

Morlukların mavi rengi genişlemiş damarları ve kırılgan kılcal damarları gösterir, cilt problemleri söz konusu olduğunda kırmızı-kahverengidir, dehidrasyon ile cilt sarkık ve gevşek hale gelir.

Doktora git

Göz altı morluklarının aşırı çalışma veya diğer dış faktörlerin etkisinden kaynaklanmadığından eminseniz, bir göz doktorundan randevu almalısınız. Konsültasyonda durumunuzu değerlendirecek, gerekli muayeneleri seçecek ve önerilerde bulunacaktır. Doktor, alt göz kapağı altındaki koyu halkaların görünümünün görme bozukluğu ile ilişkili olmadığını belirlerse, sizi başka bir uzmana, örneğin pankreasta bir sorun varsa bir endokrinologa, koyu renkliyse bir nöroloğa veya terapiste yönlendirecektir. halkalar kronik yorgunluk vb. nedeniyle ortaya çıkar. Tabii ki, herhangi bir doktor öncelikle eşlik eden semptomlarla ilgilenir, ancak muayene olmadan yapmak nadiren mümkündür. En sık kullanılanlar: genel kan testi ve hormon seviyeleri için kan testi, genel idrar testi, ultrason, MRI, EKG. Klinik tabloya bağlı olarak,

GÖZ ALTI MORLUKLARINDAN KURTULMANIN YOLLARI

Göz altı morluklarının tedavisi bireyseldir ve onlara neden olan nedene bağlıdır. Çevreler, örneğin alkol alımı gibi bir tür dış etkiden kaynaklanıyorsa, dış tahriş ediciyi ortadan kaldırmak zorunludur.

Özel kozmetikler, besleyici maskeler, bitkisel kompresler estetik kusurla başa çıkmaya yardımcı olur: ancak bunların yalnızca semptomu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını ve bir uzmanın konsültasyonları ve yetkili tavsiyelerinin nedeninin üstesinden gelmeye yardımcı olacağını unutmayın. Ancak önemli bir toplantı sizi bekliyorsa ve iyi görünmeniz gerekiyorsa, iyi bir krem, kapatıcı, fondöten vb. kullanmaktan çekinmeyin.

GÖZLERİNİZİN SAĞLIKLI GÖRÜNMESİNİ NASIL SAĞLARSINIZ?

Gözlerin güzelliği ve sağlığı, sağlıklı bir yaşam tarzının sonucudur. Bu nedenle, her şeyden önce, çalışma ve dinlenme modunu normalleştirmeye, doğru yemeye başlamaya, stresten kaçınmaya, sigara içmemeye, alkol içmemeye değer. Tüm bu öneriler oldukça basit ama çok etkili. Aynı zamanda, sadece göz altındaki halkalardan değil, aynı zamanda çeşitli patolojik süreçlerin oluşumundan da kaçınmaya yardımcı olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir