Kişisel Bakım

Cildinizi Yaşlandıran Etkenler




Sigara ve Sigara dumanı:

bırakmak için daha önemli bir nedeniniz var mı? Bu sebep bile sigarayı bırakmanıza yeterli değil mi?

Sigara içmiyor olsanız bile ortamdaki sigara dumanından cildiniz olumsuz yönde etkilenir. Her zaman sağlıklı ve güzel bir cilt için sigara dumanının bulunduğu ortamlardan uzak durun.

Alkol:

Herkes eğlencede bir iki bardak veya sürekli alkol alıyorsanız, cildiniz isyan edecektir.

Alkollü tonikler kullanmak cildinizin çabuk kırışmasına ve hassas olmasına neden olur. Kızarıklar ve problemler istemiyorsanız, alkollü toniklerden uzak durmanızı öneriyoruz.



Sadece yüzü korumak:

Elbette en çok tahrip olan ve bozulmaya müsait olan yer, yüzünüzdür ancak boyun ve göğüs dekoltesi bölgesini ihmal etmeyin.

Kirli makyaj fırçaları:

Makyaj yaparken kullandığınız fırçalara dikkat edin. Steril olmayan fırçalar, cildinize zarar verir.

Uzun telefon görüşmeleri:

Çok uzun süre konuşuyorsanız, kendinize kulaklık alın. Sürtünme, ısınma gibi sebepler cilde zarar verir.



Cildi Sert temizlemek:

Çok fazla peeling uygulamak ve gereksiz sert davranmak cildinizi tahrip eder.

Uyku düzeni:

Çok geç yatmak, düzensiz uyku da cilde zarar veren öğeler arasındadır.

Stres :

Stresli olduğunuzda kortizol seviyeniz artar ve bu durum akne ve diğer cilt olaylarına sebep olur.
Sivilceleri sıkmak: Cildinizdeki sivilceleri sıkmak, içindeki bakterilerin yayılmasına neden olur ve olayı arttırır.



Gözleri ihmal etmek:

Göz çevresindeki deriyi ihmal etmek, erken zamanda kırışıklara ve yorgun görüntüye sebep olur.

Kötü beslenme:

Cildiniz için iyi beslenme oldukça önemlidir. Kötü beslenme cildi etkiler.



Cildi yıkamadan uyumak:

Cildi temizlemeden uykuya dalmak, yanlış bir davranış biçimidir.

Bronzlaşmak:

Güneş altında sürekli yatarak bronzlaşmaya çalışmak cildinize oldukça zarar verecektir.



Makyaj ürünleri :

Ürünleri aşırı ve abartılı biçimde kullanmak zarar verir ve iyileştirici yerine yıkıcı etki yaratır.

makyaj malzemelerinin de son kullanma tarihi vardır. Bu ürünleri doğru saklama şartlarında saklamanız ve tarihi geçmiş ürün kullanmamanız gerekir. Cilt bakım ürünlerini kullanmadan önce içeriğini okuyun ve bu ürünlerin verdiği fazla vaadlere kanmayın.

Yanlış ürün kullanmak:

Cilt tipinizi iyi bilmeli ve uygun olan ürünleri kullanmalısınız.

Yanlış diyetler yapmak:

Bünyenize uygun olmayan diyetler yapmak su kaybına neden olur ve cildinizin problemli olmasına zemin hazırlar.

Botoks ya da dolgu:

Sadece modaya uymak ya da bir ünlüye benzemek için yapılan botoks ya da dolgular, güzelliğinizi bozar ve zaman içinde cilt problemlerine neden olabilir.



Ünlülerin uygulamaları:

Ünlülerin yaptırdığı cilt bakımların aynısını yaptırmak, cildinize zarar verir. Her cilt yapısı farklıdır. Güzelliğinizi bozmamak için cildinize uygun bakımları seçmelisiniz.

Estetik:

Her şeyin büyük ve gösterişli olanı güzeldir mantığı, cildinizin hasar görmesine neden olabilir. Örneğin; dudaklarınızın inceliğinden hoşlanmıyorsanız bu bölgeye estetik yaptırmak zaman içinde problemlere neden olur.

Yaşlanma karşıtı ürünler:

“Yaşlanma karşıtı ürünlere ne kadar erken başlarsam cildim o kadar genç kalır” düşüncesi yanlıştır. Bu ürünleri kullanmak için 30 ve 30 yaşını geçkin olmalısınız. Yoksa cildiniz zarar görebilir.

Rujlar:

Rujlarda bulunan kurşun miktarı dudaklarınızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle ruj satın alırken içeriğini okuyun ve sağlıklı olduğundan emin olduğunuz markaları tercih edin.



Güzel koku:

Güzel kokmak için kullandığınız parfümler, cildinize zarar verebilir. Bu nedenle içeriğinde alkol miktarı çok az bulunan parfümleri ve deodorantları seçin.

Ojeler:

Renkli tırnaklar hoşunuza gidebilir fakat ellerinizin sağlığı için, içeriğinde paraben bulunmayan ojeler kullanmalısınız. Böylece tırnaklarınız hava aldığı için sararmayı önlemiş olursunuz

Allık:

Allığınız cildinizle birebir temas ettiği için teninizi nefes aldıran kozmetikler seçmelisiniz. Allığınızın mutlaka mineral olmasına özen gösterin. Aksi halde sivilce problemi olabilir.

Fondöten:

İçeriğinde kimyasal bulunan fondötenler cildinizin daha çabuk yaşlanmasına ve problemlere neden olur. Bu nedenle mümkün olduğunca fondötenden uzak durun. Eğer kullanmanız şart ise o halde mineral ve doğal yapılı olanları deneyin.
Güneş koruyucusu: Cildinizin yaşlanmasını ve lekelenmesini istemiyorsanız, yaz kış demeden güneş koruyucu kullanmaya devam etmelisiniz. Güneş koruyucular cildinizdeki lekelenmeyi azaltacaktır.

Şampuanlar :

Cilt temizliğinde şampuan kullanmak cildinizi  yıpratır bu nedenle yüzünüzü temizlerken sabun zeytinyağlı sabun kullanın.

Esnemek:

Esnemek uykunuzu almadığınızın ilk belirtisidir ve gözlerde sulanma ile birlikte şişlik meydana gelir. Şiş gözlerle güzelliğinize gölge düşürmek istemiyorsanız mutlaka uykunuzu almalısınız.

Fazla peeling:

Cildinizi temizlememenin yanısıra çok fazla arındırmakta cilt sorunlarına neden olur. Fazla peeling yapmak cildinizin hassasiyetini artırır ve cildinizde problemler meydana gelebilir.

Temizlik:

Cildinizde biriken yağ ve kirlerden kurtulmak için sabahları yaptığınız cilt temizliği çok önemlidir. Problemlerden arınmak için sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cildinizi temizleyin.

SLS ve SLES:

Pek çok yüz temizleyicisinin içeriğide SLS (Sodium Lauryl Sulfate) veya SLES (Sodium Laureth Sulfate) var. Bu, zamanla cildinizin yıpranmasına ve yaşlanmasına neden olur. Bu nedenle kullandığınız ürünlerde bu iki bileşenin olmamasına özen gösterin.

Yoğun göz kremleri:

Göz çevresi çok hassas olduğu için yağlı ve yoğun yapılı kremler kullanmak yanlıştır. Bu kremler göz çevrenize zarar verebilir.

Tarihi geçmiş ürünler:

Kozmetik ve cilt bakım ürünlerini kullanmadan önce mutlaka son kullanma tarihlerine bakın ve bu tarihleri unutmamak için not edin. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler cildinize zarar verir.

Bir yanıt yazın