Kişisel Bakım

En iyi 10 ev yapımı el banyosu tarifi




El banyoları, ellerin belirli bir süre suya batırıldığı tıbbi veya kozmetik bir işlemdir. Yorgunluğu gidermeye, cildi masaj veya manikür için hazırlamaya ve faydalı maddelerle doyurmaya yardımcı olurlar. Banyolar için birçok tarif var. Bunların en iyileri bu derecelendirmede sunulmaktadır.

Keten tohumu

4 çay kaşığı keten tohumu, bir bardak kaynar su dökün. Çeyrek saat bekletin. Sıvı hafifçe soğuduğunda, vidalı kapaklı bir cam kavanoza dökün. Güçlü bir şekilde sallayın. Bu adım, tohumların daha fazla mukus oluşturması için gereklidir. Sıvıyı tülbentten süzün ve bir kaseye dökün. Ellerinizi 20 dakika boyunca et suyunda tutun. Her gün banyo yapın. Keten tohumlarının iyileştirici etkisi sayesinde birkaç işlemden sonra elleriniz elit bir salona gitmiş gibi bakımlı ve çekici görünecektir.

Soda banyosu

En basit tarif sadece iki bileşen içerir – kabartma tozu ve ılık su. Ancak, kolaylık ve kullanılabilirliğe rağmen, prosedür birçok kozmetik problemde yardımcı olacaktır. Sonuçta, soda avuç içi aşırı terleme ile iyi baş eder, pişirdikten sonra hoş olmayan kokuyu ortadan kaldırır, kuru cildi derinlemesine temizler ve yumuşatır ve iltihabı ortadan kaldırır.

Yemek pişirmek için 1 çay kaşığı gerekir. Bir bardak kaynamış su ile karbonatı karıştırın. Ellerinizi ılık bir solüsyona daldırın ve 10 dakika tutun. Fırçaları bir havluyla kurulayın. En sevdiğiniz kremi uygulayın.

Bitkisel yağ banyosu

Haftada bir kez eller için yağ banyosu yapılması önerilir. Kural olarak, prosedür için sızma zeytinyağı kullanılır. Ancak, gerekli ürün her zaman mevcut değildir. Bu durumda, rafine edilmemiş ayçiçek yağı ile değiştirilebilir. Sonuç aynı derecede iyi olacak.

Banyoyu hazırlamak için yarım bardak bitkisel yağı hafifçe ısıtmanız gerekir. 2 kapsül A ve E vitamini sıkın. Birkaç damla eczane iyot tentürü ekleyin. İyice karıştırmak için. Parmaklarınızı sıcak karışıma 15 dakika batırın. Ardından yağı cilde ve tırnaklara masaj yapın. Kağıt havlu ile kurulayın.

Her gün çekici görünmek için 2021 yazının moda makyajının özellikleri
Ilık bitkisel yağ, kırılgan tırnakları güçlendirir ve cildi yumuşatır. Bu prosedürün önemli bir avantajı, hazırlanan karışımın birkaç kez kullanılabilmesidir. Koyu cam bir kapta saklanır.

Nişasta ile el banyosu

Büyükannelerimiz basit ama etkili bir tarif kullandılar. Öğle yemeği için patates pişirirken et suyu dökülmedi. Banyo yapmak için kullanıldı. Kadınlar, ellerinin yumuşadıktan sonra kadifemsi olduğunu fark ettiler. Nedeni basit. Patates, cilt üzerinde faydalı bir etkiye sahip olan, onu gençleştiren ve yenileyen nişasta içerir. Artık kozmetik bir işlem için sebze pişirmeye gerek yok. Et suyu, sadece birkaç dakika içinde hazırlanabilen bir nişasta çözeltisi ile kolayca değiştirilebilir.

Bir çay kaşığı nişastayı biraz soğuk suyla karıştırın. Elde edilen sıvıyı derin bir kaseye dökün. Sıcak su ile tamamlayın. Ellerinizi solüsyonda 10 dakika tutun. Bu işlemden sonra fırçaların durulanması gerekmez, sadece bir havluyla hafifçe lekelenir. Islak cildi en sevdiğiniz kremle yağlayın.

Kuruluk ve çatlaklardan korunmak için el banyosu

Kışın eller özellikle soğuk hava ve rüzgardan etkilenir. Koruyucu kremler bile her zaman yardımcı olmuyor. Yağ ilaveli süt, çatlamış ve kuru cildin korunmasına yardımcı olacaktır. Yemek pişirmek için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var:

  • 0,5 litre süt;
  • 1 çay kaşığı herhangi bir bitkisel yağ;
  • 5 damla portakal esansiyel yağı;
  • 2 damla lavanta yağı.

Sütü ısıtın, ancak kaynatmayın. Yağa dökün. Yavaşça karıştırın. Ellerinizi aromalı süte 10-15 dakika batırın. Peçete ile silin, ardından krema ile yağlayın.

Hardal ile el banyosu

Hardal banyosu, kan dolaşımını iyileştirmek, aşırı terlemeden kurtulmak, gerginliği gidermek için tasarlanmıştır. Ayrıca soğuk algınlığı için profilaksi olarak yapılması tavsiye edilir.

Kahverengi saç: çeşitli uzunluklardaki saçlar için açıktan koyuya bir renk paleti
Bir litre sıcak su ile kuru hardal tozu (en fazla 2 çay kaşığı) dökün, karıştırın. Ellerinizi sıvıya dikkatlice daldırın ve 10 dakika tutun. Banyo ısınma ve yerel tahriş edici etkiye sahiptir, bu nedenle bir süre sonra cilt biraz kırmızıya döner. Ellerinizi soğuk suyla durulayın. Krema ile yağlayın. Kurs – 15 prosedür.

Hardalın alerjik reaksiyona neden olabileceğini hatırlamak önemlidir. Bu nedenle kozmetik bir ürün olarak herkes için uygun değildir. Tahrişi önlemek için işlemden önce hassasiyet testi yapılmalıdır.

Deniz tuzu ile el banyosu

Deniz tuzu, anti-inflamatuar, antiseptik, yenileyici özelliklere sahiptir. Tuz banyoları cildin elastikiyetini arttırır, tırnakları güçlendirir, yorgunluğu giderir. Mağazalar ve eczaneler, kullanıma hazır banyo karışımları satmaktadır. Endüstriyel bir ürün kullanabilirsiniz. Ancak, ürünü kendiniz hazırlamak kolaydır. Sonuçta el yapımı kozmetikler zararlı boyalar ve kokular içermez. Banyo yapmak için aşağıdaki bileşenlere ihtiyacınız vardır:

  • deniz tuzu,
  • uçucu yağlar,
  • Su.

Deniz tuzuna birkaç damla uçucu yağ ekleyin. İyice karıştırmak için. Elde edilen karışımın sıkıca kapatılmış koyu cam bir kavanozda saklanması tavsiye edilir. Prosedür için 1 yemek kaşığı. Aromalı tuzu 1 litre ısıtılmış suda eritin. Fırçaları bir kaseye batırın ve soğuyana kadar bekletin. Daha sonra ellerinizi soğuk suyla durulayın ve krema ile tedavi edin.

Bitkisel el banyosu

Şifalı bitkilerin kaynatılması cildi yumuşatır, gençleştirir, tonlandırır, güçlendirir, kuruluğu ve pullanmayı azaltır. Ürünü hazırlamak için aşağıdaki bitkilere ihtiyacınız olacak:

  • Farmasötik papatya;
  • Halefiyet;
  • Adaçayı;
  • Sarı Kantaron.

Otları karıştırın. İstenirse sadece bir bitki türü kullanılabilir. 1 litre sıcak suya bir çorba kaşığı bitki dökün, çeyrek saat pişirin. Israr. Tülbent veya temiz bir bezden süzün. Ellerinizi sıcak et suyuna batırın. 20 dakika sonra kurulayın. Prosedürü günlük olarak tekrarlayın. Kurs 20 gündür.

Parafinik el banyosu

Parafin sadece pürüzlü cildi etkili bir şekilde yumuşatmakla kalmaz, aynı zamanda dermisin üst katmanlarından ölü hücreleri çıkararak nazikçe temizler. Ürün önce eritilmelidir. Bunu yapmak için bir kaseye koyun ve bir su banyosunda eritin. Hafifçe soğutun. Parafin sıvı kalmalı, ancak sıcak olmamalıdır. Bu süre zarfında ellerinizi ılık su ve sabunla yıkayın ve nazikçe kurulayın. Eritilmiş parafine dikkatlice daldırın. Ellerinizi çıkarın ve ılık kütlenin donması için birkaç dakika bekleyin. Bir çeşit parafin “eldiven” almalısın. Fırçaları streç filmle sarın ve üstüne sıcak eldivenler giyin. Yarım saat bekletin. Parafini çıkarın, cildi bir nemlendirici ile yağlayın.

Aydınlatıcı el banyosu

Limonlu beyazlatıcı bir banyo güneş yanığı, çil ve koyu lekelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak, prosedür cilt tonunu eşitler ve terlemeyi azaltır. Suyu ısıtın ve yarım limonun suyunu dökün. Ellerinizi sıvıya batırın. 10 dakika sonra fırçaları soğuk suyla durulayın, bir havluyla kurulayın. Kalın bir yağlı krem ​​veya kozmetik yağ tabakası uygulayın. Cildinize masaj yapın. Prosedürün akşam yatmadan önce yapılması önerilir. Maksimum etkiyi elde etmek için, ilkbahar ve sonbaharda kurslarda parlatma banyoları yapılmalıdır.

Ellerin derisi sürekli olarak dış ortamın ve agresif deterjanların zararlı etkilerine maruz kalır. Düzenli krem ​​ve koruyucu eldiven kullanımı onu her zaman hasardan korumayacaktır. Çeşitli banyolar ellerinizin nazik, yumuşak ve güzel kalmasına yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir